Savaş mağdurlarına yardım ve dayanışma çağrısı

Savaş mağdurlarına yardım ve dayanışma çağrısı

12-06-2016

Okunma: 819


Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir; Cizre, Nusaybin, Sur, Gever ve Şırnak olmak üzere bölgede aylardır süren kent kuşatmaları ve sivillere yönelik aralıksız devam eden ağır saldırılar sonrasında Batman’a göç etmek zorunda kalan ve yardıma ihtiyacı olan binlerce yurttaş için acil yardım çağrısında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, 7 Haziran Genel Seçimleri’nden hemen sonra başta Cizre, Nusaybin, Sur, Gever ve Şırnak olmak üzere bölge genelinde başlatılan kuşatma ve ağır saldırılar sonucunda evini terk edip Batman’a göç etmek zorunda kalan binlerce savaş mağduru yurttaş için acil yardım çağrısında bulundu. Son dönemde bölgede yaşanan kent kuşatmaları ve savaş ortamıyla birlikte, bu yardım kampanyasının başta Cizre, Nusaybin, Sur, Gever ve Şırnak’tan Batman’a göç etmek zorunda kalan yurttaşları da kapsayacak şekilde genişleterek devam ettirdiklerini dile getiren görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, “Halkımızın son yılların en ağır saldırılarıyla karşı karşıya kaldığı bugünlerde Batman halkı kentlerine göç etmek zorunda kalan binlerce savaş mağduru kardeşi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan derhal harekete geçmelidir” çağrısında bulundu.
‘Batman halkı kardeşlik hukuku temelinde yardıma koşmalıdır’

"Batman halkı, görülmemiş bir yıkıma maruz bırakılan Cizre, Nusaybin, Sur, Gever ve Şırnak olmak üzere kuşatmanın sürdüğü diğer kentlerimizden Batman'a göç etmek zorunda kalan halkımıza karşı duyarlılık göstermelidir” diyen görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Özdemir, “Aylardır bütün dünyanın gözleri önünde apaçık bir katliama dönüşen saldırılar sonrasında kentimize çok sayıda insanımız göç etmek zorunda kaldı. Büyük bir yıkıma uğrayarak evinden, kentinden göç etmek zorunda kalan bu insanlarımızın hiçbir şeyini almadan evlerini terk ettiği dikkate alındığında bütün Batman halkının her zaman olduğu gibi bir kez daha kardeşlik hukuku ve dayanışması temelinde harekete geçerek bir an önce kardeşleriyle tam bir gönül bağı kurmalıdır. Batman halkının dayanışma ve yardımlaşmanın en fazla anlam kazandığı Ramazan ayında zekat ve filtrelerini Belediye Bahçesindeki Rojava Derneğine getirerek yıkıma maruz kalmış ve evlerinden göç etmek zorunda bırakılmış halkımızla paylaşması hayati önem taşımaktadır.” dedi.

‘Yıkılan kentlerin yardımına koşmak en hayırlı olanıdır’

Büyük bir yıkıma maruz kalan Cizre, Nusaybin, Sur, Gever ve Şırnak halkına yardımcı olmak herkesin önceliği olmalıdır diyen İmam Mehmet Ali Toprak “Belediyenin bahçesinde kurulan Rojava Derneği Ramazan ayında gelecek olan bütün yardımları bir araya getirerek aylardır süren kuşatmadan sonra yıkılan kentlerde zor durumda kalan halkımıza ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı oluyor. Bu temelde halkımızın bu mübarek ay’da yapacağı yardımları getirip Rojava Derneğine vermesi zekat ve fitrenin en hayırlı olanıdır” dedi.  

 

Etiketler : #Savaş   #mağdurlarına   #yardım   #ve   #dayanışma   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN