Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınav'ında dereceye giren Batmanlılara ödülleri verildi.

20-03-2017

Okunma: 818


Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınav'ında dereceye giren Batmanlılara, düzenlenen iki ayrı programla ödülleri verildi.

İlk olarak sınavda dereceye giren kadınlara platforma üye derneklerden Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Kadın Kolları tarafından düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Siyer Sınavı'nda dereceye giren erkekler ise ikinci seansta düzenlenen programda ödüllerini aldılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlar, açılış konuşması, ezgi ve şiir dinletileriyle devam etti.

İlk programa konuşmacı olarak katılan SAĞ-ÇEV Kadın Kolları Üyesi Sadiye Çoban, özellikle çocuk ve gençlerin sınava iştirak etmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, Batman'dan 4 kadının umre ödülü kazanması dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi.

İkinci programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Altun ise günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

On binlerce peygamber sevdalısının katıldığı sınavda emeği geçen herkesi tebrik eden Altun, "Gece gündüz demeden, kar kış engeline takılmadan Allah Resulünün evrensel mesajını, onun güzel ahlakını ve tertemiz siretini köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir ve mahalle mahalle gezerek ulaştıran, halkı peygambere davet eden kardeşlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyoruz. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul etsin." dedi.

Konuşmanın devamında Altun, "Program bitti diye işimiz de bitmeyecek. Elbette ölüm gelinceye kadar Allah'a kullukta, hizmette ve ibadette asla geri durulmamalı. Allah gecemizi de gündüzümüzü de istiyor. Allah en şerefli ve değerli olan zamanımızı kendisi için infak etmemizi istiyor. Ne mutlu o kimselere ki kendisini Allah ve Resulünün davasına adayan ve ona âşık olan, bir divane gibi gece gündüz çalışan, yorulmadan, bıkmadan onu anlatan ve bunu bir şeref olarak kabul eden kullara. Allah mutluluklarını artırsın." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ezgiler seslendirilirken, sınavda dereceye giren kadın ve erkeklere ödülleri takdim edildi. 

Etiketler : #Siyer   #Sınavı'nda   #dereceye   #girenlere   #ödülleri   #verildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN