Su ürünleri av yasağı başladı

Su ürünleri av yasağının 1 Nisan'da başladığını belirten Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yasak süresince avcılık yapmaya devam edenlere yönelik para cezası uygulanacağını bildirdi.

03-04-2018

Okunma: 691


Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, şehrin sınırları içerisinde yer alan Batman Baraj Gölü, gölet ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2018 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan'da başlayıp, 1 Temmuz'da sona ereceğini bildirdi.

Av yasağı döneminde bütün balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi ve kesinlikle suda bulundurulmaması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, vatandaşların av yasağına uymaları gerektiğini belirtti.

Açıklamada, “Su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir olması amacıyla Bakanlığımız tarafından denizlerde ve iç sularda ticari amaçlı ve amatör (sportif ) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ yayınlanmıştır. İlimiz sınırları içinde yer alan Batman Barajı, tüm akarsu ve göletlerde 2018 yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Nisan da başlayıp 01 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir. Av yasağı döneminde tüm balıkçı tekneleri karaya çekilecek, kesinlikle suda bulundurulmayacaktır. Av yasağına uymayanlar hakkında yasal işlem yapılarak ürünlerine el konulup para cezası uygulanacaktır.” denildi

Etiketler : #Su   #ürünleri   #av   #yasağı   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN