Tedavisi yapılan yavru tilki doğaya salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği işbirliğiyle tedavisi tamamlanan tilki doğal yaşam alanına bırakıldı.

17-05-2016

Okunma: 1064


Batman’da bir hafta önce, yaralı bir tilki Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş tarafından gönüllü olarak tedavi ve bakımı yapıldı. Tedavisi tamamlanan tilki yavrusu,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden bir ekiple birlikte Batman Üniversitesi batı Raman Kampusu arasındaki doğal yaşam alanına bırakıldı. 

Konu hakkında bilgi veren Batman Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, "Bir hafta önce bir vatandaş tarafından yaralı bir tilki yavrusu getirildi. Ayağında bir kesik vardı. Yarayı günlerce pansuman yaparak tedavi yaptık. Allah'ın izniyle ayağındaki yara iyileşti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden bir ekiple birlikte tilkiyi doğaya saldık."dedi.  

Yapılan hizmeti takdir eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım, "Değerli vatandaşın yaptığı hizmetinden dolayı teşekkür ederiz. Müdürlüğümüze baş vurdu. Böyle yaralı bir hayvanın kendisine ulaştırıldığını bizlere iletti. Biz de kendisine teşekkürlerimizi ileterek tedavisini bitirdikten sonra bugün birlikte götürerek doğal yaşam alanına saldık. Umuyoruz tilki yavrusu doğaya uyum sağlayacaktır." diye konuştu. 

Etiketler : #Tedavisi   #yapılan   #yavru   #tilki   #doğaya   #salındı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN