Tek odada yaşayan 14 nüfuslu aile yardım bekliyor

​Batman'da banyo, tuvalet ve mutfağı bir olan tek odalı bir evde yaşayan 14 nüfuslu Gezen ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

01-06-2018

Okunma: 817


Yıkılmak üzere olan tek gözlü bir odada yaşayan 14 nüfuslu Gezen ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Batman merkez Çamlıtepe Mahallesi 4030 Sokak No: 32’de ikamet eden Gezen ailesinin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Yıllar önce hazine arazisinde yaptıkları derme çatma tek odalı bir evde yaşayan aile, ayakta kalma mücadelesini veriyor.

Mutfak, banyo ve tuvaletin bir ve tek gözlü evde kalan Gezen ailesi, hayırseverlerden ve kurumlardan yardım bekliyor.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle başka eve gidemediklerini belirten aile reisi Ramazan Gezen, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

“Çöplerden topladığım hurdaları satarak ailemin geçimini sağlıyorum”

Tuvalet, banyo ve mutfakları bir arada olan 14 nüfusla tek gözlü evde yaşadıklarını ifade eden Gezen, “14 nüfusa ben bakıyorum. 42 dikişli bir ameliyat geçirerek yemek borusuna plastik boru takılmış ve hastayım. Eşim de tümür hastasıdır. Tedavi olmuş ancak halen rahatsızdır. 14 nüfusun geçimini sağlamak için çöplerden pet, naylon ve hurda topluyorum. Batman’daki çöpleri karıştırıp çocuklarımı geçindirmeye çalışıyorum. Ama bir türlü olmuyor. Devlet bu mağduriyetimizi görüp bir el atsın. Gelirim hurdacılıktan başka bir şey yok. Akşama kadar çuvallar omuzumda çöpleri dolaşıyorum. Çöplerden topladığım hurdaları satarak ailemin geçimini sağlıyorum.” dedi.

“Sıcak aşı, çocuk maaşı gibi bütün yardımlar kesilmiş durumdadır”

Devletten destek beklediklerini belirten Gezen, “14 nüfusla hepimiz bir odada yatıyoruz. Kaldığımız evde yıkılmak üzeredir. Yıllardır bir çare bulamadım. Eşim hasta ben hastayım devlet bize bir el atıp bize bir ev yapsa yeterdir. Sosyal Yardımlaşma birkaç sene öncesine kadar bizlere yardımcı oluyordu. Benim üstüme biri 88 model bir taksi adıma kaydetti. O taksi sahibi de kayıplarda o taksi yüzünden yardımlarımız kesildi. Sıcak aş geliyordu çocuklarım doyuyordu. Sıcak aşı, çocuk maaşı gibi bütün yardımlar kesilmiş durumdadır. Akşama kadar kazandığım 10 lira ile bu çocukları nasıl besleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

“Evimiz bugün yarın yıkılır korkusuyla yaşıyoruz”

Ailesinin geçimini sağlamakta zorluk çektiğini bir destek olmazsa geçimlerini sağlayamadıklarını aktaran Gezen, şu ifadeleri kullandı: “Devletin bize bir el atmasını ve bir çare bulmasını istiyorum. Bir, bir buçuk senedir yardımlarımız kesilmiş durumdadır. Valimizin çocuklarıma yardımcı olmasını istiyorum. Kesilen yardımları tekrar yapmalarını istiyorum. Sayın valimiz bizlere destek olsun başka bir şey istemiyoruz. 14 nüfusum var. Bu evin içinde yatıyoruz. 14 nüfus harabe bir oda da yatmaları çok zor. Evimiz bugün yarın yıkılır korkusuyla yaşıyoruz. Ev yapmaya gücümüz yetmiyor. Kiralık eve geçsek 600-700 liradır. Buna da gücümüz yetmiyor. Bu hazine arazisinde 10 senedir kalıyorum. Valilik buraya bize bir ev yapsa başka bir şey istemiyorum. 14 nüfus ne kadar çabalıyorum geçimlerini sağlayamıyorum. Sayın valimiz bu Ramazan’da destek olmasını istiyorum.” 

Etiketler : #Tek   #odada   #yaşayan   #14   #nüfuslu   #aile   #yardım   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN