Tüpraş, Batman’ı yeni renklere boyadı

Tüpraş, Batman’ı yeni renklere boyadı

06-06-2016

Okunma: 1037


Tüpraş Batman Rafinerisi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, İl Müdürlüğü bina ve yerleşkesini çevreleyen 300 metre uzunluğundaki beton duvar, çevre ve doğa bilincine vurgu yapan temalarla öğrenciler tarafından boyanarak, kent estetiği ve çevre algısı konusunda renkli bir görüntüye kavuşturuldu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevre konusundaki duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Tüpraş Rafinerilerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yasar ve Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Sinan Girgin’in katıldığı Dünya Çevre Günü kutlaması “renkli” bir etkinlikle farklı bir boyuta taşındı.

Tüpraşlılar tarafından tasarlanan temanın saha uygulamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı politika ve yönetim anlayışına da yer verildi. Tasarım, görsel sanatlar konusunda çok sayıda eseri bulunan sanatçı Fikret Atay ile gönüllü görsel sanatlar öğretmenleri Hamit Can ve İdris Toparlı tarafından uygulandı.

Batman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katılımı ile zenginleşen proje kapsamında, 5 çevre okuldan 20 öğrenci ve 5 görsel sanatlar öğretmeni de çalışmanın paydaşları olarak etkinlikte yer aldı.

Kuruluşların hizmet ettikleri toplumla büyüyebileceğini belirten Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Sinan Girgin “Ülkemizin öncü enerji şirketi olarak kentimiz için istihdam ve ekonomik katkı vermenin yanı sıra, iş sağlığı güvenliği ve çevre konularında da değer yaratmaktan memnuniyet duyuyoruz. Çevre etkisini iyileştirmek için sürdürdüğümüz çalışmalarımız kapsamında, 2006-2016 yılları arasında altyapı, donanım ve süreç iyileştirmeleri için 35 Milyon TL’den fazla yatırım yaptık. Bu yatırım ve çalışmalara ‘tamamlandı’ gözü ile bakmıyor, altyapı ve hazırlığı devam eden bir dizi projeyi hayata geçirerek çevre duyarlılığımız konusunda çıtayı daha yükseğe taşımayı planlıyoruz” dedi.

Proje kapsamında bilgi veren Batman Rafinerisi Teknik Emniyet ve Çevre Müdürü M.Cemal Marangoz, “Farklı tarafların katkısı ve desteği ile yapılan bu çalışma, kent estetiği ve çevre açısından güzel sonuçlar ortaya çıkardı. Şehrimiz için değer yaratma çabalarımızı önümüzdeki süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdüreceğiz. Etkinliğe katılan öğrenci ve rehber öğretmenlerle Tüpraş çatısı altında bir dizi çalışma ve çalıştay yaparak, bu konuda yetkinliklerini iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Gönüllülük esası ile şehrin dört bir yanında benzer çalışmaların yapılmasını ve Batman’ımıza renk katmasını diliyoruz” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tüpraş ve diğer katılımcıların nihai fırça darbeleri ve anı plaketin çakılması ile tamamlanan etkinlik, istinat duvarının ve çocukların renkli görüntüleri ile son buldu.

Etiketler : #Tüpraş   #   #Batman’ı   #yeni   #renklere   #boyadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN