Yürüme zorluğu yaşayan genç kız yardım bekliyor

Batman'da ayak damarlarındaki eksiklik nedeniyle yürüme zorluğu yaşayan genç kız, tedavisi için yetkililere seslenerek, hayalinin herkes gibi yürümek olduğunu söyledi.

21-08-2017

Okunma: 847


Batman'ın Sağlık Mahallesi'nde ikamet eden Alay ailesinin 17 yaşındaki kızı Latife Alay, sağ ayağında damar eksikliği nedeniyle yürüme zorluğu çekiyor. Topuğuna basamayıp ayak parmakları üzerinde yürümek zorunda kalan Alay, hastanede tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

İşsiz olan Ahmet Alay ile ev hanımı Ayşe Alay çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve ayağındaki ana damar eksikliği nedeniyle doğuştan topuğu üzerinde yürüyememe hastalığına yakalanan Latife Alay'ın yürüyebilmesi için tedavi olması gerekiyor. Yaşadıkları maddi imkânsızlık nedeniyle çocuklarını tedavi ettiremeyen Alay ailesi, kızlarının da yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyor.

Gittikleri çoğu hastaneden şu ana kadar bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Ayşe Alay, kızının tedavisinin Ankara ve Antalya'da olabileceğini belirtti.

Tedavi masrafının yaklaşık 45 bin TL olduğunu ve maddi imkânları olmadığı için kızlarını tedavi ettiremediklerini dile getiren Alay, "Kızımın ayağı doğuştan sakattır. Damar eksikliği var. Eşim çalışmıyor, ben de bazen tandır yaparak ve evlerde merdivenleri yıkayarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim daha önce İŞKUR'da çalışıyordu, şimdi çalışmıyor. Zor şartlarda geçimimizi sağlıyoruz. Kızımızın tedavisi için paramız yok. Hayırseverlerden kızımın tedavisi için yardım bekliyorum." dedi.

"Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum"

Parmakları üzerinde 15 dakika yürüdüğü zaman yarım saat dinlenmek zorunda kaldığını bildiren Latife Alay, yaşıtları gibi yürümek istediğini ifade etti.

Yaşadığı sıkıntı yüzünden ortaokuldan sonra okulunu terk etmek zorunda kaldığını belirten Alay, "Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Sıkıntım vardı diye okulumu da bıraktım. Ayağımda damar eksikliği olduğu için çok fazla yürüyemiyorum. Yürüdüğüm zaman nefesim kesiliyor, kalbim sıkışıyor. 15 dakika yürüdüğümde yarım saat dinlenmek zorunda kalıyorum. Tedavim var ama yapamıyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum." şeklinde konuştu.

"Eğer ameliyat olursam okuluma devam edebileceğim"

Şu ana kadar gittiği bütün hastanelerde hastalığına çare bulunamadığını sözlerine ekleyen Alay, sözlerini şöyle tamamladı: "Tıp geliştiği için damar nakli oluyor, ben de bunu istiyorum. Damar nakli olursam iyileşir ve düzgün yürüyebilirim. Ben de artık herkes gibi yürümek istiyorum. Sağlık Bakanlığına sesleniyorum: Benim kız arkadaşlarım nasıl yürüyorsa ben de onlar gibi yürümek istiyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Tek istediğim bu. Eğer ameliyat olursam okuluma da devam edebileceğim. Bu sıkıntı yüzünden okulumu da bıraktım."

Etiketler : #Yürüme   #zorluğu   #yaşayan   #genç   #kız   #yardım   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN