Zabıta pazar ve kasap denetledi

Batman’da zabıta ekibi gıda sağlığı ve ürün satış fiyatları ile ilgili pazar ve kasaplarda denetimlerde bulundu.

25-10-2018

Okunma: 568


Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda sağlığı ve ürün satış fiyatları ile ilgili olarak kontrollerde bulunmak için pazar ve kasaplarda denetimlerde bulundu.

Önce semt pazarlarında yürütülen kontrollerde, ürünlerin satış etiketleri, ürünlerin saklanma ve korunma koşulları ile hijyenik olup olmadığı konularında pazar esnafı denetlendi. Gültepe, Bağlar ve Gap Mahallelerindeki semt pazarlarında yürütülen denetimlerde, ürün satış koşullarını oluşturmayan pazar esnafı uyarıldı.

Semt pazarlarının ardından Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Belediye Veterinerlik İşleri müdürlüğünden ekiplerin katılımıyla yürütülen zabıta denetimlerinin adresi bu kez, kent merkezinde faaliyet yürüten kasaplardı. Kasaplara yönelik olarak yürütülen denetimlerin bir takvim kapsamında sıkı kontrollerle sürekli kılınacağı belirtildi.

Kasaplardaki kontrollerde de satışı yapılan et ürünlerinin saklanma ve satış koşulları ile işyerinin hijyenik durumu, kaçak et kesimi ile ilgili hususları denetlendi. On farklı kasapta gerçekleştirilen kontrollerde gerekli koşulları taşımayan 3 işyeri hakkında tespit tutanağı tutulurken bir kasaba ise cezai işlem uygulandı.

Etiketler : #Zabıta   #pazar   #ve   #kasap   #denetledi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN