'ibretlik' hırsızlık olayı

2 kadın, beraberlerindeki kız çocuğuyla birlikte yaşlı kadının cüzdanını çaldı. Hırsızlar Yakalandı

01-10-2018

Okunma: 1170


Batman’da 2 kadın, beraberlerindeki kız çocuğu ile birlikte, alışveriş yapmak için kuruyemişçiye giren yaşlı kadının cüzdanını, kaşla göz arasında çaldı. İbretlik hırsızlık anı, güvenlik kameralarına anbean yansıdı. 
Olay, 24 Eylül’de, Batman Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, yanlarında 12-13 yaşlarında bir kız çocuğu da bulunan 2 kadın, yolda yürüyen yaşlı bir kadını gözlerine kestirdi. Kadınlardan 1’i etrafı kollarken, diğer kadın ise kız çocuğuyla birlikte, yaşlı kadına kuruyemişçi dükkanına gireceği sırada çarpmış gibi yapıp, kaşla göz arasında cüzdanını çaldı. Şahıslar, daha sonra ise, hızla olay yerinden uzaklaştı. Kadının cüzdanında 4 bin TL’nin olduğu öğrenildi. 
İş yeri sahibi Ümit Şahin, yaşlı kadının alışveriş yapmak için dükkanına geldiğini belirterek, “Birkaç ürün aldı. Yanında yeğeni vardı. Ödemeyi yeğeni yaptı. İki dakika arayla bir daha telaşlı şekilde geldiler. Kendi cüzdanlarının kayıp olduğunu söylediler. Hatta önce bizden şüphelendiler. Kamera kayıtlarının olduğunu söyleyerek içeri geçip kayıtları kontrol ettik. Burada alışveriş yaparken karşı taraftan 2 kadın ve bir çocuk kendisine yanaşıp parayı alıp kuruyemişlere bakar gibi yapıyor ve oradan uzaklaşıyorlar. Bizim çalmadığımızı anlayınca yaşlı teyze mahcup olup özür diledi. Hemen polise haber verdik. Kadın Antalya’dan buraya misafir olarak gelmiş ve 4 bin lirayı çaldılar. Bu duruma üzüldük. Yardımcı olmak için her şeyi yaptık” dedi. 

Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çarşı Mahallesi’nde bir bayanın çantasındaki cüzdanında bulunan 3 bin TL ve kimlik kartının ‘yankesicilik’ suretiyle çalınması olayını gerçekleştiren kişi ve kişilerin yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerimizce şahıslar üzerinde titiz çalışmalar yapılmıştır. Bunun neticesinde yankesicilik olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 yaşı büyük ve 1 yaşı küçük bayan şahıs yakalanmış, yaşı küçük şahıs yapılan işlemlerin ardından Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konu ile ilgili gözaltına alınan diğer 2 şüpheli şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir” denildi. 

Etiketler : #'ibretlik'   #hırsızlık   #olayı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN