YARDIMLAŞMA BEREKETİ

RABİA GÜL


                  HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

AYET: “Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar.Namazı kılar, zekatı verirler.”

HADİS: “Kim bir mü’minin dünyevi kederlerinden birini giderirse, Allah da onun Kıyamet günü kederlerinden birini giderir. Kim bir fakire kolaylık gösterirse, Allah da ona dünyada ve ahrette kolaylık gösterir. Kim bir müslümanı  örterse, Allah da onu dünya ve ahirette örter.”

HİKAYE

YARDIMLAŞMA BEREKETİ

Vaktiyle birbirlerini seven iki kardeş varmış. Büyüğü Halil, küçüğü İbrahim ‘miş. Halil evli ve çocuklu, İbrahim ise bekarmış. İki kardeşin ortak tarlası varmış. Ne mahsul çıkarsa ikiye pay eder, bununla da geçinip giderlermiş. Buğdayı harman yapıp, bölüştükleri bir yaz günü, mahsulü taşırlarken Halil bir teklif yapmış: “İbrahim, ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle. “Peki.” demiş İbrahim. Halil çuvalı getirmeye gidince İbrahim düşünmüş: “Ağabeyim evli ve çocuklu. Onun evine daha çok buğday lazım.” Kendi payından bir miktar alıp onunkine katmış. Az sonra Halil gelmiş: “Haydi İbrahim, önce sen doldur da ambara taşı.” “Peki” demiş, İbrahim. Kendi yığınından bir çuval buğday doldurup yola düşmüş.

O gidince bu defa Halil kendi kendine düşünmüş: “Çok şükür ben evliyim, kurulu bir düzenim var. Ama kardeşim bekar, çalışıp para biriktirecek, evlenecek.” Kendi payından onunkine birkaç kürek atmış.

Nihayet akşam olmuş. Bakmışlar ki, buğday yığının taşımakla bitmiyor, hatta azalmıyor bile. Çünkü Allah onların bu halini çok beğenmiş, buğdaylarına bereket vermiş, öyle ki iki kardeş günlerce taşıya taşıya bitirememişler. Bu bereketin adı İbrahim Peygamberden miras “cömertlik ve yardımlaşma bereketi”dir.

FIKRA

Ramazan-ı Şerifi Memnun Etmek

Bir çok Ramazanı birlikte geçirmiş olan bir hanımla beyi konuşuyorlarmış. 

Bey, hanımına:

-Hanım, bunca senedir oruç tutuyoruz. Acaba Ramazan-ı Şerif’i hiç memnun edebildik mi? diye sormuş.

Hanım:

-A efendi! Düşündüğün şeye bak, o mübarek hiç memnun olmasaydı, her sene 10 gün önceden gelir miydi? demiş.

Senede iki kez
  
Bayramın yaklaştığı günlerden birinde, iftar sırasında, misafirlerden biri:

-Keşke, Ramazan, senede iki kez gelse.

Aynı sofrada misafir bulunan Bektaşi, hemen şu cevabı verir:

-Öyleyse Ramazan gider gitmez neden bayram yaparsınız? İnsan, sevdiği gidince bayram mı yapar hiç!...

 

AKLINIZDA BULUNSUN

HURMA

Ramazan ayının gelmesiyle hurma tekrar sofralardaki yerini aldı. Hurma içerisinde magnezyum, kalsiyum ve potasyum içermektedir. A vitamini açısından da zengin olan bu meyve , aynı zamanda içerisinde kalp sağlığına yararlı mineraller bulunduruyor.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN