Esnaf Zorda, Halk Kaçışta

YÜKSEL ÇİFTÇİ


Son dönemde yaşanan  olaylar,  halkta tedirginlik ve karamsarlık yaratıyor.

Seçim sürecine girdiğimiz günlerle birlikte istenmeyen olayların gelişmesi ve çatışmalı bir ortama yeniden girilmesinden, kentlerde sokağa çıkma yasağının uygulanması başta esnaf olmak üzere tüm bölge halkı ile birlikte ülke genelinde umutsuzluğa, karamsarlığa ve huzursuzluğa neden oldu.

 

          ESNAF TEDİRGİN

          Bölge esnafı ciddi sıkıntılar içinde. Özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirlerde yaşayan esnaflar ödeme yapmakta ciddi sıkıntılar çekiyorlar. İş yerlerinin günlerce kapalı kalması sonucunda iş yapamadıklarından , iş yapamadıkları içinde çeklerini ve ödemelerini yapamadıkları, Ödeme yapamadıkları içinde çalıştıkları veya bayisi oldukları firmalardan ürün almakta zorlandıklarını ifade ediyorlar. Daha önce mal almada sıkıntı çekmediklerini ama bu olayların başlaması ile mal depolayamadığımız gibi, geçtiğimiz siparişlerin yollanması için bahanelerle geciktirildiğini , bununla birlikte bakiyelerinin sıfırlanması yada hafifletilmesi baskısı ile karşılaştıklarını ifade ediyorlar. Genel olarak bölgedeki esnafın çoğu aynı problemlerden muzdarip. Siftahsız kepenk kapatılıyor.

            BÖLGEDEN GÖÇLERDE ARTIŞ VAR

Bölgedeki çatışmalı ortam ve kaos halkın bölgeden kopmasına neden oluyor. Her ailede batıya yerleşme planları yapılmaya başlandı. Halk yatırım yapmaya emlak almaya cesaret etmiyor. Hatta bölgedeki yatırımlarını satıp , bölgeden ayrılarak batıya yerleşerek yatırımını oralarda yapmak isteyenlerin sayısında ciddi artışlar gözleniyor.

Bölge çıkışlı tüm otobüs firmalarında yer bulmak çok zor. Birkaç gün sonrasına ancak yer bulabiliyorsunuz. Giden tüm otobüsler paket olarak kalkıyor. Arada bile yolcu aldıkları görülüyor. Ama batıdan Doğu yönüne gelen otobüs firmaları yolcu bulmakta oldukça zorlanıyorlar. Deyim yerinde ise boş çıkıyorlar. Geliş yönü oldukça zayıf oluyor. Olayların başladığından beri böyle devam ediyor. Batıya giden yolcuların çoğu yerleşmek üzere ya da oralarda  kalmak  için araştırma yapmaya gittiklerini ifade ediyorlar.

Başta bölge halkı olmak üzere tüm ülkeyi karamsarlığa iten bu çatışmalı ortamın bir an önce son bulması gerekiyor.v

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN