Rektör Durmuş akademik yıl açılış törenine katıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş Beştepe'de Düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

04-10-2018

Okunma: 865


Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, YÖK tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Beştepe’de düzenlenen "2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz.” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye yükseköğretiminin de dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak; sosyal, ekonomik ve çevresel ekosistemlerde, bilgiye, yeteneklere ve insanlık paydasında milli değerler manzumesine dayalı eğitim anlayışını öne koyduğunu ve 2023'ün Türkiye'sini şekillendirecek beşeri sermayeyi yetiştirmeye çalıştığını kaydetti.

Saraç, "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak." diye konuştu.

Ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" uygulaması kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

Erdoğan ve Saraç tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Halis Aygün’ü makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileği ile tebrik etti.

Ziyarette Durmuş’a, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi iken YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Yüksel Birinci, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Dursun eşlik e

 

Etiketler : #Rektör   #Durmuş   #akademik   #yıl   #açılış   #törenine   #katıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN