Robotik ve kodlama eğitimi verilecek

Robotik ve kodlama eğitimi verilecek

01-09-2018

Okunma: 475


Batman Belediyesi, Batman Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Batman STEM ile Kalkınıyor’ projesi işbirliği protokolü Batman Belediyesi Meclis Salonunda imzalandı.

Batman Belediyesi, Kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi için Batman Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYELERİ KURULACAK

Sanayi ve Teknoloji alanlarında gelişen ülkelerin en çok dikkat çeken özelliği yaptıkları AR-GE (Araştırma Geliştirme) çalışmaları ve buna bağlı olarak geliştirdikleri ürünlerin sayısı ve bu ürünlerden elde ettikleri gelirin yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Vekili Aksoy, STEM-Robotik ve Kodlama eğitim merkezleri sayesinde öğretmen ve öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Yapılan protokol kapsamında 3 lise, 3 ortaokul ve 2 ilkokul, 3 bilgi evi ile Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde söz konusu STEM, Robotik ve kodlama atölyeleri kurulacak.

12 YERDE KURULACAK

Robotik ve kodlama atölyeleri projesi ile Yunus Emre İlkokulu, Kültür İlkokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, TÜPRAŞ Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi, Petrolkent Mahallesi Bilgi Evi, Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM eğitimleri verilecek. İmza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Etiketler : #Robotik   #ve   #kodlama   #eğitimi   #verilecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN