Vali Ahmet Deniz’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Vali Ahmet Deniz’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı

16-09-2018

Okunma: 682


Batman Valisi Ahmet Deniz, bugün başlayacak eğitim-öğretim yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, bugün başlayacak eğitim-öğretim yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Deniz’in yayımladığı mesaj şöyle “Bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan minik yavrularımıza, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır.

‘OKULLAŞMA ORANI YAYGINLAŞTIRILMALI’

Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması görevi de bizlere düşmektedir. Bu amaçla okullarımızda her türlü altyapı eksikliklerini gidermek, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak üzere tüm hazırlıkları yapmaya, gerekli tedbirleri almaya gayret göstermekteyiz. İlimizde eğitim ve öğretim kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması yönünde son yıllarda  milli eğitim yatırımlarında büyük bir atılım gerçekleştirilmiş olup, gerek fiziki gerekse teknolojik yatırımlar hızla devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığınca örnek olarak gösterilen, ilimizde okul öncesi eğitimde elde edilen okullaşma oranı başarısının daha da yaygınlaştırılması ve üst seviyelere çıkarılması için eğitimciler tarafından aileleri de sürece dahil edilerek işbirliğinin geliştirilmesi ve ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi için her türlü imkanlar değerlendirilecektir.

“BATMAN HER YERDE OKUYOR KAMPANYASI DEVAM EDECEK”

İlimizdeki eğimim seviyesini yükseltmeye yönelik başlattığımız “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projesi ile “Batman Her Yerde Okuyor kampanyası” bu yılda daha kapsamlı bir şekilde devam edecektir. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı iletişim ve işbirliği sayesinde, bu eğitim- öğretim yılının daha da verimli ve başarılı geçeceğine inanıyorum. Bu duygularla yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum.”

Etiketler : #Vali   #Ahmet   #Deniz’den   #yeni   #eğitim   #öğretim   #yılı   #mesajı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN